Om Gårdmosteriet

En most af høj kvalitet baseret på sommersøde, danske æbler.

Familien fra Fyn

Gårdmosteriet er en fynsk familievirksomhed, der drives og udvikles i fællesskab af bror og søster, Flemming og Birgitte Villebro Jøgensen. Æbleplantagen og mosteriet hører til gården, Boholtgaard, der ligger i idylliske omgivelser mellem Nyborg og Svendborg i det smukkeste landskab med marker, enge og skov – og med havet som baggrundskulisse.

Flemming ejer og varetager driften af plantagen, en af Danmarks største privatejede æbleplantager på 200 tønder land, hvorfra der årligt produceres 1 mio. flasker most.

Birgitte er ansvarlig for salg, markedsføring, distribution og økonomi.

Æblet falder ikke langt fra stammen

Et historisk tilbageblik viser, at æblet ikke falder langt fra stammen. Flemming overtager for nogle år siden æbleplantagen efter deres forældre. En plantage, som dengang er af noget mindre omfang. Bror og søster begynder – nærmest for sjov – at fremstille nogle få flasker most. Til eget forbrug og som gaver til venner og bekendte.

Mosten går som varmt brød, og det sparker gang i en lidt sælsom tanke. ’Tænk, hvis vi kan producere og sælge nok most til at betale for en fælles skiferie’. Som sagt, så gjort. Inden længe producerer de flere flasker most, og de mange flasker langes over disken på små markeder og udstillinger. Med stor succes – for kunderne roser den dejlige most, den høje kvalitet og udsøgte smag.

Fra skiferie til mikro-mosteri​

Det bliver til meget mere end en skiferie. Flemming og Birgitte indser, at de her har nogle ganske unikt, og noget, som kunderne og markedet efterspørger. Naturens egen nektar i form af den skønneste most.

Det er tid til at tænke nye og større tanker. Det gamle hønsehus på familiens gård, Boholtgaard, bliver gennemgribende renoveret, så kun ydermurene står tilbage. Branchens bedste maskineri til mostproduktion indkøbes, og rammerne er skabt for et moderne mikro-destilleri, der kan producere branchens bedste most og hele 5.000 flasker af slagsen hver eneste dag.

I dag og i morgen

Gårdmosteriet er i dag en veldrevet, succesrig virksomhed, der fremstiller og sælger en bred vifte af mostprodukter.

Det oprindelige mål om at skabe og sælge en naturlig most af højeste kvalitet er indfriet. Nu er det målet at fortsætte i samme spor og samtidig løbende udvikle nye mostvarianter, så vi fortsat kan give vores kunder smagsoplevelser af den anden verden.

Det ærlige produkt er grundtanken i vores most. Med vores beliggenhed i den jomfruelige fynske natur kan vi dyrke det danske æble, som man bør. Under solen og i naturlige rammer skaber vi naturens egen nektar – den rene æblesaft. Præcis, som en rigtig æblemost bør være.

Vi håber på at have skabt en type most, der går over i historien. En most, der giver et uudsletteligt indtryk, og som smager efter mere. Så er vi lykkedes med vores drøm.  

Du kan sende en forespørgsel ved at udfylde formularen.
Æblemoste fra Gårdmosteriet sælges kun til virksomheder!